Az ilyen kencéket egyszerűen imádom!!! Tele van jobbnál jobb zöldségekkel, amik nemcsak egészségesek, de táplálóak is. Ha ebből betárazol, egész hétre lesz kencéd a szendókba.

A zöldségpástétom elkészítéséhez a répát és céklát 0,5 cm-es kockákra vágjuk, egy lábas vízben kb. 25 perc alatt készre főzzük őket és leszűrjük. A vörös lencsét sztén puhára főzzük, aztán leszűrjük és felhasználásig félretesszük. 

Egy serpenyőben felhevítjük a kókuszolajat, majd ezen lepirítjuk a fomra aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a szeletelt gombát. 6-7 perc pirítás után ízesítjük sóval, borssal és a fűszerpaprikával, majd egy turmixgépbe kanalazzuk. Hozzáadjuk a megfőtt vörös lencsét, a szójaszószt és a főtt répát, illetve céklát. Krémesre turmixoljuk, majd átkanalazzuk egy tálalótálba, és a hűtőbe dobjuk, hogy teljesen kihűljön. Pirítóst és friss zöldségeket kínálunk mellé.

zoldsegpastetom-1
Zöldségpástétom (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Hűtési idő: mimum 3 óra

Ha tetszett a zöldségpástétom receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Mket bármikor kenyérre lehet kenni egy jó zöldséges kencével! A különböző zöldségkrémek nagy előnye, hogy telis-tele vannak értékes vitamokkal, és még a gyerekek is szívesen csemegézik ilyen formában az egyébként nem túl népszerű zöldségféléket. Ezeket az izgalmas verziókat se hagyjátok ki:

Fokhagymás karfiolkrém

Ajváros-fetás padlizsánkrém pirítóssal

Cukkikrém

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük