A spárgának egyetlen hibája van: hogy frissen nem lehet túl sokáig tárolni. Jó hír viszont, hogy nagyon patent savanyúságot hozhattok össze belőle, ami nem igényel különösebb konyhai varázslatot. A későbbiekben pedig elő tudjátok venni egy baró grillezéshez!

A savanyított spárga első lépéseként a vizet, a cukrot, az ecetet, a sót, a babérlevelet, valamt a korier- és a mustármagot feltesszük főni egy lábasban, forrástól számítva 5 percig. 

A csírátlanított dunsztosüvegekbe belerakjuk a vékonyan felszeletelt vörös- és fokhagymát, illetve a kaprot, beleállítjuk a fás részétől megszabadított spárgákat és ráöntjük a savanyítólevet. 

Ha szeretnénk, hogy a színe megmaradjon szép zöldnek, akkor érdemes egy kevés borkősavat adni hozzá, de ez a lépés természetesen elhagyható, ha nem zavar, hogy a spárga színe el fog menni. Lezárjuk az üveg fedelét, és meg is vagyunk! Hűtőben tárolva 4-5 hétig felhasználható. 

savanyitott-sparga-2
Savanyított spárga (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Ha tetszett a savanyított spárga receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Ti is odáig vagytok a zsenge tavaszi zöldségekért? Ha szeretnétek mél tovább élvezni az ízüket, tegyétek el őket savanyúság formájában! Próbáljátok ki ezeket a házi savanyúságokat is:

Savanyított retek

Kovászolt fehér spárga

Cukkisavanyúság

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük