Nálunk mdig van a fagyasztóban némi alaplé, mert rengeteg ételnek nagyon jót tesz. Egy krémes rizottóhoz pedig egyenesen nélkülözhetetlen! Érdemes akár nagyobb adagot is készíteni belőle és úgy lefagyasztani. Már ha bírja kapacitással a fagyasztónk…

Az alaplé recept első lépéseként a far-hátakat bekenjük a sűrített paradicsommal és betesszük a 250 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Ha kicsit megpirultak, mehetnek egy fazékba a sárga- és fehérrépával, a zellerrel, a vöröshagymával, az egész fej fokhagymával és a borssal együtt. Felöntjük a vízzel és gyöngyöztetve 2 órát főzzük, majd leszűrjük. A kész alaplé fagyasztva akár hónapokig is eláll, de hűtőben tárolva is 1 hétig felhasználható.

alaple
Alaplé recept (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 2,5 óra
  • Sütési idő: 20 perc

Ha tetszett az alaplé recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissü lő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Alaplevet nemcsak csirkéből lehet készíteni, hanem marhából és sertésből is. Érdemes akár többfélét is főzni, hiszen a fagyasztóban sokáig eláll, és végtelen módon felhasználható. Például ezekben a kajákban is kipróbálhatod:

Lajos-féle bánh mí szendvics

Gochujang gumbo

Egylábasos bakonyi ragu

Sáfrányos rizottó zsályás-citromos borjúraguval

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük