Ki ne emlékezne azokra az időkre, amikor a zacskó sarkát kiharapva ittuk literszám a bolti karamellás tejet? Bár egyre ritkábban lehet látni a boltok polca, de ez egyáltalán nem baj, hiszen a házi verziónál ncs jobb.
A karamellás tej elkészítése rendkívül egyszerű. Ehhez a cukrot közepesen erős hőfokon elkezdjük karamellizálni. Amikor a cukor kezd megolvadni, lejjebb vesszük a hőfokot, nehogy megégjen. Nem kell kevergetni, mert azzal csak azt érjük el, hogy a cukor rátapad a fakanálra. Közben egy gyorsforralóban a tejet felforraljuk. Amikor a cukor arany színűre karamellizálódott, lehúzzuk a tűzhelyről és óvatosan hozzáöntjük a tejet. Vigyázzunk, mert vulkánkitöréshez hasonló jelenségekre lehet számítani. 🙂 Na jó, azért nem olyan veszélyes, de mdenképp legyünk óvatosak. Amikor hozzáadtuk a cukorhoz a tejet, visszatesszük a tűzhelyre és egy habverővel kevergetve, közepes hőfokon 1 percig főzzük a keveréket, hogy a cukor teljesen feloldódjon. Akár forrón, de hidegen is kiváló ital.
- Elkészítési idő: 5 perc
Ha tetszett a karamellás tej recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Karamellrajongóknak ezek a receptek is kötelezők:
Sós karamellás csavart fahéjas cukorral
Mikrós mogyoróvajas karamella
Karamellás tejberizs