Ha mondanunk kellene egy ételt, amél a ráfordított energia és a hozzávalók mennyisége NEM egyenesen arányos a végeredménnyel, akkor gondolkodás nélkül vágnánk rá ezt a vöröspesztós-tejszínes csirkét!
A vöröspesztós-tejszínes csirke elkészítéséhez először a tésztát bő, sós, lobogó vízben kifőzzük. Egy serpenyőben olajat melegítünk, rádobjuk a kb. 2 cm-es kockákra vágott csirkemellet és közepesen erős hőfokon kb. 3 perc alatt lepirítjuk. Sütés közben sózzuk, borsozzuk.
A pesztót alaposan összekeverjük a tejszínnel és hozzáadjuk a csirkéhez, majd erős hőfokon 2 percig forraljuk. A keményítőt kikeverjük a vízzel és besűrítjük vele a ragut. Lekapcsoljuk a tűzhelyet és a még forró raguhoz hozzákeverjük a vajat.
A ragut a tésztával összekeverve tálaljuk, a tejét megszórjuk parmezánforgáccsal és a kis darabokra tépkedett aszalt paradicsommal.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a vöröspesztós-tejszínes csirke spagettivel recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissü lő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Pesztóból sosem elég, még jó, hogy van belőle vörös és zöld is! Nézzük, hogy a vöröspesztós-tejszínes csirke spagettivel receptje után még miket érdemes kipróbálni!
Pesztóval töltött padlizsán cannelloni besütve
Pesztós-mozzarellás aranci
Vörös pesztós csirkecomb citrusos-mulás ceruzababbal