Ha mondanunk kellene egy ételt, amél a ráfordított energia és a hozzávalók mennyisége NEM egyenesen arányos a végeredménnyel, akkor gondolkodás nélkül vágnánk rá ezt a vöröspesztós-tejszínes csirkét!

A vöröspesztós-tejszínes csirke elkészítéséhez először a tésztát bő, sós, lobogó vízben kifőzzük. Egy serpenyőben olajat melegítünk, rádobjuk a kb. 2 cm-es kockákra vágott csirkemellet és közepesen erős hőfokon kb. 3 perc alatt lepirítjuk. Sütés közben sózzuk, borsozzuk. 

A pesztót  alaposan összekeverjük a tejszínnel és hozzáadjuk a csirkéhez, majd erős hőfokon 2 percig forraljuk. A keményítőt kikeverjük a vízzel és besűrítjük vele a ragut. Lekapcsoljuk a tűzhelyet és a még forró raguhoz hozzákeverjük a vajat. 

A ragut a tésztával összekeverve tálaljuk, a tejét megszórjuk parmezánforgáccsal és a kis darabokra tépkedett aszalt paradicsommal.

vorospesztos-tejszes-csirke-spagettivel
Vöröspesztós-tejszínes csirke spagettivel (Fotó: Zele Timi)
  • Elkészítési idő: 20 perc 

Ha tetszett a vöröspesztós-tejszínes csirke spagettivel recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissü lő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Pesztóból sosem elég, még jó, hogy van belőle vörös és zöld is! Nézzük, hogy a vöröspesztós-tejszínes csirke spagettivel receptje után még miket érdemes kipróbálni!

Pesztóval töltött padlizsán cannelloni besütve

Pesztós-mozzarellás aranci

Vörös pesztós csirkecomb citrusos-mulás ceruzababbal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük