Sajtos, csípős, gyors – kell ennél több? Pikk-pakk összedobható vendégváró, amit mdenki imádni fog, aki szereti a csípőset.
A jalapenós-sajtos csiga elkészítésének első lépéseként lereszeljük a sajtot, a jalapenót pedig apró kockákra vágjuk. A leveles tésztát kitekerjük és megkenjük krémsajttal úgy, hogy a hosszabbik oldala nézzen felénk, és a felső 2 cm-t üresen hagyjuk. A megkent részt megszórjuk a jalapenóval és a reszelt sajttal. Szorosan feltekerjük, és 30 percre fagyasztóba tesszük, hogy könnyebb legyen szeletelni.
Ezután 2 cm-es korongokat vágunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük a csigákat, majd 10 percet várunk, hogy a forró sajt ne égesse meg a szánkat. 😉
- Elkészítési idő: 10 perc
- Pihentetés: 40 perc
- Sütési idő: 12-15 perc
Ha tetszett a jalapenós-sajtos csiga recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Péksüti vadászaton vagy? A jalapenós-sajtos csiga mellett próbáld ki a többi fomságot is!
2-féle roló: cheddaros BBQ és málnás-lime-os
Sós karamellás csavart fahéjas cukorral
Sajtos háromszög bolti leveles tésztából