Bevallom, életemben először készítettem flamgó szeletet. A nevét gondolom a szép rózsaszín színéről kapta, emellett pedig nagyon fom, lágy vaníliakrém bújik meg a rózsaszín, puha lapok közt.

A flamgó szelet elkészítésének első lépéseként a lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és összegyúrjuk a tésztát. Három részre osztjuk, és enyhén lisztezett felületen kyújtjuk őket kb. 20×30 cm-esre, majd átrakjuk őket egy-egy sütőpapírra és 170 fokra előmelegített sütőben egyenként, egy tepsi hátulján megsütjük őket kb. 8-10 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni.

Közben a krémhez csomómentesre keverjük a tejet és a vaníliás pudgport, majd folyamatos keverés mellett, közepes lángon, sűrű pudgot főzünk belőle, amit hagyunk kihűlni. Ezután egy tálban a vajat és a porcukrot kihabosítjuk, majd 2-3 adagonként hozzákeverjük a pudgos alapot.

Az egyik lapot megkenjük a krém felével, erre jön a másik lap, a krém másik fele, majd a harmadikkal lezárjuk a sütit. Rakunk rá egy fóliát és a tetejére egy vágódeszkát, és picit súllyal (kb. 500 g) lenyomjuk, csak hogy szép egyenes legyen a teteje, de vigyázzunk, hogy ne nyomjuk ki a krémet a rétegek közül. Egy éjszakára a hűtőbe rakjuk pihenni, másnap pedig szeletelhetjük is, végül mden szeletet megszórunk porcukorral.

flamgo-szelet
Flamgó szelet (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő 3×8-10 perc
  • Pihentetési idő: 1 éjszaka

Ha tetszett a flamgó szelet recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Ha ti is úgy vagytok vele, hogy a sütiben a krém és a piskóta egyaránt fontos, akkor van pár receptünk számotokra, amiket érdemes lehet csekkolnotok.

Almás-pudgos krémes

Egyszerű házi krémes

Napóleon-szelet, a mennyei krémes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük