Az örök klasszikus, a vegák megmentője a nagyál. 😀 Igen, ez a rántott gomba. Ncs mit ragozni ezen: szertem úgy tökéletes, ahogy van. Ja és persze rántva mdeeeeeeen jobb!

A rántott gomba elkészítéséhez először a gombákat alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük őket papírtörlővel. Három tálat teszünk magunk elé: egyet a lisztnek, egy másikat a felvert tojásnak, egy harmadikat pedig a zsemlemorzsának. A lisztet alaposan megsózzuk, és jöhet a panírozás. A gombákat előbb beleforgatjuk a lisztbe, aztán belemártjuk a tojásba, majd megforgatjuk a zsemlemorzsában. 

Egy lábasban bő olajat melegítünk, és amikor elérte a kb. 160 fokot, 4-5 darabonként kisütjük a bepanírozott gombákat. Amikor szép aranybarnára sültek, papírtörlővel bélelt tálba szedjük őket. Tálalásnál majonézt adunk mellé.

rantott-gomba
Rántott gomba (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Te is egyetértetek azzal az állítással, hogy rántva mden jobb? Akkor készítsétek elő a lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát, aztán dulhat is a panírozás:

Baconbe tekert rántott kockasajt krumplisalátával

Rántott cukki air fryerben

Így készül a tökéletes rántott sajt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük