Egy igazi komfort kaja, amit számtalanszor készítek akkor, amikor csak 15 percem van ebédet csálni. Ez az étel amilyen egyszerű, olyan nagyszerű.

A hagymás-babos masni első lépéseként a kolbászt karikákra vágjuk és egy mélyebb serpenyőben, közepes hőfokon kisütjük a zsírját. Ha megpirultak a kolbászkarikák, kivesszük és félrerakjuk őket. Közben a tésztát bő, sós, lobogó vízben elkezdjük kifőzni a csomagoláson feltüntetett módon.

A visszamaradt kolbászzsíron kb. 5 perc alatt megdszteljük a szeletekre vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomos babot, a passatát, a füstölt paprikát, és sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a leszűrt tésztát és a megpirított kolbászkarikákat, és meg is vagyunk. 

kolbaszos-hagymas-babos-masnikolbaszos-hagymas-babos-masni
Hagymás-babos masni kolbásszal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissü lő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több villámgyorsan elkészítő tészta:

Újhagymás-tejszínes tészta

20 perces tonhalas tészta

Kakukkfüves-gombás cacio e pepe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük