Egy régi klasszikus, ami soha nem megy ki a divatból. Pláne azoknál, akik kedvelik a megpakolt, besütött húsokat. Szertem ezzel sem lőtök mellé, ha elkészítitek.

Az óvári csirkemell elkészítéséhez először a csirkemellet kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben és magas hőfokon, oldalanként kb. fél perc alatt kérgesítjük a húst. Nem baj, ha a közepe kissé nyers marad, mert később még bekerül a sütőbe. A lényeg, hogy a külseje kapjon egy kis kérget. 

A gombát vékony szeletekre vágjuk és egy száraz, füstölgő serpenyőben 2-3 részletben lepirítjuk. Nem kell sűrűn kevergetni, mert akkor levet enged, csak hagyjuk, hadd piruljon. Amikor megpirult a gomba, sózzuk és erősen borsozzuk. A pirított gombát eloszlatjuk a hússzeletek tetején, kicsit meghajtva rápakoljuk a gépsonkát, ráreszeljük a  sajtot és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 15 percre. Ha letelt az idő, feljebb vesszük a hőfokot 200 fokra, és grillfokozaton további 6-10 perc alatt készre sütjük a húst. 

A steakburgonyát bő olajban ropogósra sütjük a csomagoláson jelzett módon, és ezzel a körettel tálaljuk a húst. 

ovari-csirkemell
Óvári csirkemell (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett az Óvári csirkemell recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

A csirkehús a kedvenced? Próbáld ki többi receptünket is az Óvári csirkemell után!

Krémes spenótos csirke spenótos burgonyapürével

Mézes-mustáros-gyömbéres csirke

Tepsis zöldséges-citromos csirke

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük