Néha nem kívánok semmi mást, csak húst ennék hússal. Az ilyen időszakokra tökéletes ez a snack, lehet tolni meccsnézéshez, de igazából bármilyen alkalomra tökéletes. 🙂

A provence-i popcorn csirke elkészítéséhez először a natúr joghurtot összekeverjük 300 ml vízzel, sózzuk és ízesítjük a fokhagymaporral, valamt borssal. Mozsárban megtörjük a provence-i fűszert és ezt is hozzáadjuk a joghurtos alaphoz. A csirkemellet kb. 1  cm-es kockákra vágjuk, belekeverjük a pácba és 1 órára betesszük a hűtőbe.

Ha lejárt az idő, a pácból kiemelve beleforgatjuk a kockákat a burgonyakeményítőbe, aztán mehet vissza a pácba, majd a panko morzsába. Bő, kb. 170 fokra melegített olajban 2-3 perc alatt kisütjük a csirkekockákat, majd papírtörlővel bélelt tálba szedjük őket. 

A kéksajtos mártogatóshoz  a sajtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a lime reszelt héját és kifacsart levét, és villával fellazítjuk. Hozzákeverjük a tejfölt és sózzuk, borsozzuk. A kész csirkefalatokat a mártogatóssal tálaljuk.

provance-i-popcorn-csirke
Provence-i popcorn csirke kéksajtos mártogatóssal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc 
  • Pihentetés: 1 óra

Ha tetszett a provence-i popcorn csirke recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vannaka azok a napok, amikor csak csipegetnél egy kis junk kaját, igaz? Na ezekre tökéletes ez a provence-i popcorn csirke, de mutatunk pár másik receptet is!

Marhanuggets sörös-hagymás dippel

Gombatempura misomajonézzel

A legjobb vegán „csirkemellcsíkok”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük