A piña colada nem csak a poharadban állja meg a helyét! Az ananászos-kókuszos karibi ízvilág nagyon jót megy ebben a csirkés szendvicsben is, a rummal megbolondítva pedig tényleg hibátlan az egész.
A csirkés piña colada szendvics elkészítésének első lépéseként a csirkemelleket kettévágjuk, hogy két vékony szeletet kapjunk, és egy forró serpenyőben, közepes lángon pirítani kezdjük egy kevés olajon. Sózzuk, borsozzuk, adunk neki egy kevés fokhagymaport, aztán átfordítjuk és készre sütjük. Ha ez megvan, felhasználásig félretesszük.
Félfőre vágjuk a lila és a vöröshagymát, majd mehet egy forró serpenyőbe egy kevés só kíséretében, és közepes lángon elkezdjük lepirítani egy kevés olajon. Ha már kapott egy kis színt a hagyma, hozzáadjuk a felkockázott ananászt és az aprított koriert (amiből pár levelet félreteszünk a tálaláshoz). Ezeket is lepirítjuk, majd felöntjük a rummal és egy szakácsfáklya segítségével flambírozzuk.
A szószhoz a fetát egy aprítóba tesszük a kókusztejszínnel. Belereszeljük a lime héját, sózzuk, borsozzuk és krémesre zúzzuk.
A csirkés piña colada szendvics összeállítása
A bagetteket hosszában kettévágjuk, egy száraz, forró serpenyőben lepirítjuk a vágott felüket, és kezdhetjük is az összeszerelést. Megkenjük a bagettfeleket a szósszal, mehet az aljára a felszeletelt csirkemell, pakolunk rá az ananászos-hagymás salsából, rátesszük a félretett korierleveleket is, végül pedig jöhet rá a másik fél bagett, sztén a fetás szósszal megkenve.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Ncs is jobb, mt amikor uzsonnára egy fullos szendvicset vihetünk magunkkal. Ez a műfaj ráadásul maradékmentésre is tökéletesen alkalmas, tehát ne habozzatok gyakran bevetni. Még több szendvicsért erre tessék:
Maradékmentő bagettszendvics
Lajos-féle bánh mí szendvics
Tépett sertéshúsos szendvics maradék főtt húsból