Ha csak pár perced van a konyhában kotyvasztani, akkor ez a pasta pont jó lesz számodra! Üde és frissítő, akárcsak a tavaszi szellő.

Az újhagymás-tejszínes tészta első lépéseként a pappardellét enyhén sós vízben, a csomagoláson előírt idő szert megfőzzük. Leszűrjük, a főzőlevéből félreteszünk 150 ml-t, majd a megfőtt tésztát leöblítjük és egy kevés olívaolajjal meglocsolva félretesszük.

Az újhagymát felaprítjuk vékony karikákra és a zöld részét félretesszük. A fehérebbik részét egy serpenyőben, közepes hőfokon megpirítjuk 1-2 perc alatt a vajon a szeletelt fokhagymával együtt. Jöhet hozzá a liszt, amit sztén 1 percig pirítunk, aztán felöntjük a tésztafőzővízzel, illetve a tejszínnel. Ízesítjük szerecsendióval, sózzuk és borsozzuk, és jöhet hozzá a reszelt füstölt sajt is. 2 perc alatt összefőzzük, hogy a sajt teljesen felolvadjon, majd beleforgatjuk a kifőtt tésztát, tányérokba szedjük és megszórjuk a tetejét az újhagyma zöldjével. 

ujhagymas-tejszes-teszta-1
Újhagymás-tejszínes tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Ha tetszett az újhagymás-tejszínes tészta receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Ha tavasz, akkor újhagyma! A zsenge zöldség rendkívül jól felfrissíti a legegyszerűbb kajákat is. Persze magában is haraphatjátok például bundás kenyér mellé, de érdemes belecsempészni mél többféle ételbe. Próbáljátok ki ezeket az újhagymás fomságokat is:

Csirkés-kukoricás-újhagymás chowder

Kínai újhagymás palacsta

Tarjás-újhagymás omlett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük