Ha azt gondoltátok volna, hogy már nem lehet miből tiramisut készíteni nálunk, akkor nagyon tévedtetek, mert citromos tiramisu (eddig) még nem volt az oldalon! Szívesen!

A citromos tiramisu krémjéhez a tojásokat és a cukrot összekeverjük, vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. A mascarponét felverjük a vaníliaaromával és a citrom reszelt héjával, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal. 

A sziruphoz a vizet összeforraljuk a cukorral, majd mehet bele a zöldséghámozóval lehúzott citromhéj, a citromlé és pár perc forralás után a limoncello is.

Jöhet is a tiramisu összeállítása. A tál aljára kenünk egy kevés krémet, majd jöhet egy sor szirupba áztatott babapiskóta, erre egy kiskanállal eloszlatva egy kevés lemon curd, majd ismét krém, egy réteg babapiskóta, lemon curd, krém és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére zárásként kerlü egy réteg krém, majd erre a maradék lemon curd, végül legalább 3-4 órára a hűtőbe rakjuk, hogy szépen megdermedjen és összeérjenek az ízek. De legjobb, ha egy egész éjszakát áll a hidegen!

citromos-tiramisu
Citromos tiramisu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Hűtés: mimum 3 óra 

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük