A karajnak véleményem szert rendkívül jól áll a szaft. Pontosabban kell neki, mert elég száraz húsdarab. Ennek a gombás ragunak hála viszont baromi ízletes és szaftos végeredményre készülhettek.

A gombás szelet elkészítéséhez 1 evőkanál zsírt hevítünk egy mél szélesebb serpenyőben. A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és közepesen erős hőfokon oldalanként 2-2 perc alatt körbepirítjuk a szeleteket. Miután szép barna kérget kaptak a húsok, felöntjük a vízzel és fedő alatt 3 percig pároljuk, majd levesszük a fedőt és addig hőkezeljük így a húst, amíg az összes folyadék el nem párolog. Ezután a húsokat kivesszük és félretesszük. 

A zsiradékot pótoljuk az edényben, rátesszük a szeletekre vágott gombát és erős hőfokon 1-2 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a kakukkfűvel, a zúzott fokhagymával, majd közepes hőfokon további 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt, és elkeverjük. A hússzeleteket visszatesszük a serpenyőbe, lehetőleg úgy, hogy a hús kerüljön alulra. Hozzáadjuk a fomra vágott petrezselymet és 1 perc alatt összeforraljuk. 

A tésztát bő, sós, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt készre főzzük, majd leszűrjük és a raguval tálaljuk, a tetejét pedig megszórjuk fűszerpaprikával.

gombas-szelet
Gombás szelet (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc 

Ha tetszett a gombás szelet receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Sokan vagyunk úgy vele, hogy néha rákívánkozunk egy tisztességes méretű hússzeletre. Szerencsére az SK oldalán rengeteg olyan receptet találtok, amikben igazán fullos húsok vannak. Ha igazi ragadozók vagytok, akkor ajánljuk figyelmetekben a Húst hússal rovatunkat, de a biztonság kedvéért mi is válogattunk nektek néhány receptet.

Barna sörös, babos marharagu

Fehérboros lassan sült nyúlcomb tormás habmártással

Göngyölt pulyka zelleres-tormás almapürével

Pármai sonkába tekert sertésszűz kéksajtos mártással

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük