Legyen szó borsófőzelékről vagy rizsről, esetleg krumplipüréről, egy jó majorannás csirkecomb mdegyik mellé kiváló választás. Én van, hogy csak egy szelet kenyeret nyesek hozzá, és úgy eszem meg.

A majorannás csirkecomb elkészítésének első lépéseként a combokat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majorannával, és egy tepsibe helyezzük őket. Mdegyik combra ráteszünk egy vékony szelet szalonnát, majd a tepsiben eloszlatjuk a sertészsírt és öntünk rá egy kevés vizet. Lefóliázzuk és betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe 50 percre. Miután letelt az idő, levesszük a fóliát, a sütőt 210 fokra melegítjük és 10-15 perc alatt készre sütjük a húst.

majorannas-csirkecomb
Majorannás csirkecomb (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10 perc
  • Sütési idő: 60-75 perc

Ha tetszett a csirkecomb receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Ha túl száraznak érzitek a csikemellet, de mégis maradnátok a kotkodácsoló baromfál, akkor a comb egy remek választás. Szaftos, húsos rész, am istenien meg lehet pirítani a bőrt, hogy fűszeres és ropogós legyen. Összeszedtünk nektek pár csirkecomb receptet, ha Zsolti fenti receptje után mégjobban megjönne a kedvetek hozzá.

Barna sörös csirkecomb sütőtökpürével

Fűszeres gofriburger juharszirupos csirkecombbal és málnamajonézzel

Édes-savanyú csirkecomb grillezett ananászos rizssalátával

Joghurtos diai csirkecomb kelkáposztás-kókusztejes csicseriborsó-raguval

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük