Ha egy igazán méregzöld fűszerolajra vágynál, akkor a legjobb helyen jársz! Egy jó turmix kell hozzá, és simán menni fog.

A zöld olaj első lépéseként a zöldfűszereket forrásban lévő vízben leforrázzuk 1 perc alatt, majd egyből átemeljük őket jeges vízbe. Leszűrjük, alaposan kyomkodjuk belőlük a vizet, majd egy turmixba tesszük az olajjal és a sóval együtt, és 3 percig magas fokozaton pürésítjük. 

Ha letelt az idő, átszűrjük egy textilpelenkán és légmentesen zárható üvegekbe töltjük. Hűtőben tárolva 4-5 napig eláll. Használhatjátok salátaöntetekhez, sült húsok tálalásához, vagy akár házi majonéz alapjaként is! 

zold-olaj
Zöld olaj (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc 

Ha tetszett a zöld olaj receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

A zöld olaj nagyon jól passzol húsos ételekhez, de nem kizárólag csak azokhoz használják. Bátran kísérletezz vele, hiszen élénk színének köszönhetően feldob bármilyen kaját. Mutatunk is négyet, amihez jó kiegészítő lehet. Próbáld ki te is!

Göngyölt pulyka zelleres-tormás almapürével

Cajun pulykamell ananászos salsával

Baconös práddal töltött pulykarolád fehérboros sajtmártással

Céklabundában sült gomolya tormás majonézzel és salátával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük