Puha, zsíros pogácsák egy jó nagy adag medvehagymával. Ne hagyjátok ki a medvehagymaszezonban!

A medvehagymás zsíros pogácsa első lépéseként a langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, és megvárjuk, hogy felfusson. Egy dagasztógép üstjébe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a lisztet, a zsírt, a tejfölt, a medvehagymát, a sót és a borsot, és 10 perc alatt alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd folpackkal lefóliázva 30 percig kelesztjük.

Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen 2 cm vastagra kyújtjuk. A tetejét egy éles késsel óvatosan beirdaljuk (max. 0,5-1 mm mélyen). 4 cm átmérőjű szaggatóval pogácsákat szaggatunk, és a tetejüket megkenjük a felvert tojással. A szaggatásból leeső tésztát újra tudjuk gyúrni, hogy még több pogácsát szaggathassunk. 

Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket, egymástól 1,5-2 cm távolságra, és még 20 percig kelesztjük letakarva. Végezetül 180 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük a pogácsákat.

medvehagymas-zsiros-pogacsa-1
Medvehagymás zsíros pogácsa (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Kelesztési idő: 40 perc

Ha tetszett a medvehagymás zsíros pogácsa recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Medvehagymás-túrós batyu

Sajtos-medvehagymás csiga

Medvehagymás-sajtos stangli

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük