A főzelékek közül a borsós verzió örvend a legnagyobb népszerűségnek a kicsik körében. Naná, hogy az ételérzékenységgel küzdő gyerkőcök sem maradhatnak ki a jóból!

A laktóz- és gluténmentes borsófőzelék elkészítéséhez a fomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát közepes lángon elkezdjük dsztelni egy lábasban az olajon. Sózzuk és felöntjük 100 ml vízzel, majd a zsírjára pirítjuk és megt felöntjük 100 ml vízzel. Mikor újra zsírjára pirult, hozzáadjuk a zöldborsót és a rizstejet. Közepes lángon 10 percig főzzük, majd egy szűrőkanállal kivesszük a zöldborsó háromnegyedét. A lábas tartalmát egy botmixerrel leturmixoljuk, majd közepes lángon felforraljuk és egy kevés vízben elkevert keményítővel besűrítjük. Visszatesszük bele a kivett zöldborsót, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, egyet keverünk rajta és már tálalhatjuk is. 

laktoz-es-glutenmentes-borsofozelek
Laktóz- és gluténmentes borsófőzelék (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 

Ha tetszett az laktóz- és gluténmentes borsófőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több főzelék, amit boldogan kanalazhatnak kicsik és nagyon egyaránt:

Fomfőzelék gyerekeknek

Spenótfőzelék tükörtojással

Narancsos répafőzelék zöldségfasírttal

Kapros tökfőzelék sült virslivel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük