Azt csicseregték a madarak, hogy itt van egy igazán fullos vegán kaja, amit akár kenyérrel is tunkolhatsz. Ha nem kóstoltad még a csicseripörit, akkor hajrá!

A csicseriborsó-pörkölt elkészítéséhez először az olajat közepes hőmérsékleten felhevítjük egy lábasban, és lepirítjuk rajta a fomra aprított vöröshagymát. Sózzuk, majd mehet rá a 1,5 cm-es kockára vágott paprika és paradicsom. 7-8 percig rotyogtatjuk, amíg levet ereszt, majd hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót, az erőspaprika-krémet, a fűszereket és a sűrített paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a pörköltalapot, és fedő nélkül főzzük 25-30 percig. A kész csicseriborsó-pörköltet kenyérrel tálaljuk.

csicseriborso-porkolt
Csicseriborsó pörkölt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett a csicseriborsó pörkölt recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Bizony ezt a borsó fajtát nem csak a hummuszhoz lehet felhasználni, bár ahhoz is kitűnő! De mellette – és a csicseriborsó pörköltön túl – még sok más recept alapja lehet! Mutatunk is néhányat.

Fűszeres, csicseriborsós tortillatekercs

Csicseriborsós raguval töltött kaliforniai paprika

Marokkói fűszeres húsgolyók fetás, sült csicseriborsós salátával és kuszkusszal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük