Ha azt akarod, hogy ne csak a szezon idején legyen otthon medvehagymád, akkor tedd el olajba, mt egy pesztót. Így még 2-3 hétig simán tudod élvezni ennek a csodafűszernek az ízét. Használhatod salátákhoz, tésztaételekhez, ragukba, levesekbe, pogácsába és még sorolhatnám… találd fel magad! 🙂
A medvehagyma eltevése olajban nem egy nagy ördöngősség, nagyjából 5 percet vesz igénybe az egész művelet! A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk és egy késes aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a kétféle olajat, sózzuk, borsozzuk és 1-2 perc alatt lezúzzuk. Ezután már mehet is egy jól záródó, csírátlanított dunsztosüvegbe, aztán pedig a hűtőbe, ahol 2-3 hétig simán eláll.
Természetesen használhattok csak olívaolajat is, de étolajjal fele-fele arányban keverve nem lesz annyira erős olívás íze, és több mdenhez felhasználható. Étolaj helyett jöhet bármilyen más, semlegesebb ízű olaj is hozzá, például kukorica- vagy avokádóolaj.
- Elkészítési idő: 5 perc
Ha tetszett a medvehagyma eltevése olajban recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Ha friss medvehagymád van és nem szeretnéd eltenni olajban, akkor mutatjuk milyen receptekhez tudod felhasználni, mielőtt véget ér a szezonja!
Medvehagymával töltött csirkemell
Medvehagymás-sonkás lepény
Medvehagymás-gombás rizottó