A mai napig, ha hazalátogatunk, a nagymamám rendszeresen meglep ezzel a nyalánksággal, mert tudja, hogy imádom. Egyetlen bajom van vele, mégpedig az, hogy hidegen az igazi, ezért meg kell várni, amíg kihűl. De olyankor 5 literes kannából tudom önteni magamba, annyira imádom.

A legfomabb madártej egy igazi klasszikus, amit egyszerűbb elkészíteni, mt azt gondolnád. Először felforraljuk a tejet a vaníliás cukorral és a vaníliaaromával együtt. A megadott cukormennyiségből is adunk 1 evőkanállal a tejhez. Miután felforrt, kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét egy csipet sóval elkezdjük kemény habbá verni. Amikor félkemény a hab, a megadott cukormennyiségből ehhez is hozzáadunk 2 evőkanálnyit, és így verjük kemény habbá.

@streetkitchenhu A tökéletes madártej 🕊️ #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #korites ♬ Vibes – ZHRMusic

A gyöngyöző tejbe beleszaggatjuk a fehérjegaluskákat és kb. 2 perc alatt lefedve készre főzzük, majd kivesszük. A tojássárgáját habbá verjük a maradék cukorral, majd a forró tejből kanalazunk hozzá 1 merőkanálnyit, hogy ne legyen belőle egyből rántotta, ha hozzákeverjük a forró tejhez. A tejet folyamatosan kevergetve belecsurgatjuk a tojásos keveréket, és hozzáadjuk a fahéjat. A egészet közepes hőfokon addig főzzük, amíg a tej ismét el nem éri a forráspontot és be nem sűrűsödik. Hűtőhidegre hűtjük, és a habgaluskával tálaljuk.

a lefomabb madartej
A legfomabb madártej (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Hűtési idő: 3 óra

Ha tetszett a legfomabb madártej receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Ha ti is úgy vagytok vele, mt Zsolti, hogy madártejből sosem elég, akkor mutatunk pár variációt, amikkel még tudjátok kicsit fokozni az élményt.

Kókuszos madártej

Mulás madártej

Cukormentes madártej

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük