Ezt a receptet az éhség szülte, mikor a bázison egyik délelőtt nem volt semmi reggelek való. De a hűtőben mdig lapul pár szelet bacon, némi répa és egy kis spenót. Így pikk-pakk összedobtuk ezt a szendót abból, amit találtunk.

A maradékmentő bagettszendvics elkészítéséhez először a répát és a fokhagymát kis lyukú reszelőn lereszeljük és megsózzuk, pár perc után kyomkodjuk, leöntjük a levét, majd összekeverjük a mézzel és a chilipehellyel.

A baconszeleteket egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon ropogósra sütjük, majd a visszamaradt zsírban megpirítjuk a félbevágott bagettet is.

A megpirított bagett aljába pakolunk a répasaliból, erre jöhet pár levél spenót, majd a megpirított baconszeletek és a felszeletelt csemegeuborka. Nyomunk rá egy jó adag majonézt, és lezárjuk a bagett tetejével.

maradekmento-bagettszendvics
Maradékmentő bagettszendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc 

Ha tetszett a maradékmentő bagettszendvics recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

A bázison nem szeretjük a magányoskodó maradékokat, igyekszünk mdent, amit csak lehet hasznosítani, hogy gyártsunk felesleges konyhai hulladékot. Mutatunk még pár receptet bagettszendvics mellett amik maradékmentés céljából készültek!

Ázsiai maradékmentő tarhonya

Maradékmentő briósfelfújt

Maradékmentő húsos szendvics házi pitából

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük