Pár konzerv meg fagyasztott zöldség, és pikk-pakk elkészülhettek ezzel a tavaszi zöldséglevessel. A mentát semmiképp se hagyjátok ki belőle, mert igazán friss lesz tőle!

A zöldbabos zöldségleves elkészítésének első lépése, hogy a vöröshagymát félbevágjuk, és egy lábasban, közepes hőmérsékleten körbepirítjuk az olajon pár perc alatt. Mehetnek mellé a fokhagymagerezdek is, majd pár perc pirítás után a megtisztított, 2-3 cm-es darabokra vágott spárga is. Mellédobjuk a szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a vízzel vagy zöldségalaplével. Felforraljuk, és kb. 15 percig főzzük. 

Ezután hozzáadjuk a zöldborsót, a lecsepegtetett zöldbabot, a vékony szeletekre vágott retket, a tésztát, valamt a fomra vágott mentát és petrezselymet. Ha megfőtt a tészta, kész is vagyunk! Tálalásnál pár levél petrezselyemmel díszítjük. 

zoldbabos-zoldsegleves
Zöldbabos zöldségleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35-40 perc

Ha tetszett a zöldbabos zöldségleves recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Kevés alkalommal jut eszedbe zöldbabbal főzni? Pedig sokoldalúan felhasználható zöldség! Mutatunk még három receptet, amit érdemes neked is kipróbálni a zöldbabos zöldségleves mellett.

Fetás-chilis sült zöldbab

A legfomabb rakott zöldbab

Tofus-zöldbabos stir fry

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük