Egy jó mestrone arról híres, hogy megáll benne a merőkanál, olyan sűrű, és ez ennél a receptnél scs máshogy. Az eredeti receptben a paradicsomos ízvilág domál, itt ezt lecseréltük egy igazán tavaszias, pesztós-citromos kombóra.

A tavaszi mestrone leves elkészítéséhez a vöröshagymát, a répát és a szárzellert apró kockákra vágjuk, majd egy nagy lábasban lepirítjuk az olívaolajon. Nyugodtan pirítsuk addig, amíg helyenként már feketére is pirulnak zöldségek, ez nagyon jó alapízt fog adni a levesünknek. Ha lepirultak, mehetnek bele a felaprított fokhagymagerezdek és a felkockázott burgonya is. 2-3 percig még pirítjuk, majd hozzáadjuk a pesztót és a passatát, alaposan elkeverjük, majd felöntjük az alaplével.

A spárgák fás végét letörjük, majd meghámozzuk és kb. 3 cm-es darabokra vágjuk a spárgákat. 

Mikor a burgonya a levesben félpuhára főtt, mehet bele a só, a bors és a chili. Belerakjuk a leszűrt fehérbabot, a zöldborsót, a tésztát és a spárgát is. Hozzáadjuk a durvára aprított zöldfűszereket és a citromlevet, majd 10 perc alatt készre főzzük a levesünket. 

Ha van még egy kis extra időd, készíts hozzá egy király focacciát, hogy teljes legyen a mestroneélmény. 

tavaszi-mestrone
Extra cuccos tavaszi mestrone (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett az extra cuccos tavaszi mestrone receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Az olasz konyha szerelmeseek tartogatunk még néhány receptet a tarsolyunkban!

Szardellás-diós lgue

Kolbászos-fehérbabos-spenótos ragu

Pesztós-mozzarellás aranci

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük