A kekszekkel egy baj van. Sokáig tart formázgatni meg kigombócozni őket, cserébe gyorsan fogynak. Erre jó megoldás a tepsis keksz, mert csak a tepsibe kell nyomkodni, megsütni, majd felszeletelni. Én jobban kedvelem a puhább kekszeket, de ha te a ropogósabb verzióért vagy oda, süsd meg a sütődhöz való, nagy méretű tepsiben, úgy még vékonyabb és ropogósabb lesz az eredmény.

A tepsis keksz első lépéseként a vajat habosra keverjük a cukorral, majd mehet bele a só, a fahéj, a krémsajt, a tojások, a vaníliaaroma, a sütőpor, a liszt és 1 marék étcsoki is. Alaposan átkeverjük a tésztát, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk a masszát, megszórjuk a maradék csokival, és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 35 percre. 

Ha ti is vastagabb, puhább kekszeket szeretnétek, egy 32 x 22 cm-es méretű tepsiben 35-40 perc alatt süssétek aranybarnára a kekszet. De ha a vékonyabb, ropogósabb keksz a favorit, akkor nyomkodjátok a masszát a sütő méretének megfelelő tepsibe, így kicsit kevesebb lesz a sütési idő, kb. 20-25 perc.

tepsis-keksz
Tepsis keksz (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15-20 perc
  • Sütési idő: kb. 35 perc

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több keksz:

Óriási csokis keksz air fryerben

Gyors brownie keksz

Protees-csokis-mogyoróvajas keksz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük