Itt a tavasz, jönnek a friss alapanyagok, úgyhogy most egy tavaszi hangulatú krumplis tésztával jövök, ami hozza a szokásost, viszont sokkal üdébb módon!

A tavaszi krumplis tészta első lépéseként a burgonyát mérettől függően négybe vagy hatba vágjuk, és közepes lángon elkezdjük lepirítani az olajon egy nagy méretű serpenyőben.

Amikor már szép aranybarna mdenhol, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát és a felszeletelt fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk és ízesítjük az őrölt köménnyel. Ezzel is átpörgetjük, aztán felöntjük 300 ml vízzel és addig főzzük, ameddig el nem párolog (de ha ennyi idő alatt a burgonya nem puhult meg, öntsünk hozzá nyugodtan még egy kevés vizet).

Ha megfőtt a krumpli és elpárolgott a víz, hozzáadunk még 200 ml vizet és egy krumplyomó segítségével összetörjük a burgonyát. A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük és belekeverjük a krumplis alapba. Tejföllel a tetején, savanyú uborkával tálaljuk.

tavaszi-krumplis-teszta
Tavaszi krumplis tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több recept, amit muszáj kipróbálnotok idén tavasszal:

Tavaszi rizottó

Ricottás-medvehagymás fonott kalács

Tavaszi carbonara

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük