Ahogy a mesében is mondják: szaftos és tápláló. Ráadásul a húsvétkor megmaradt kis sonkadarab sem megy kárba, ha elkészíted ezt a tényleg szaftos és tápláló ételkülönlegességet, amit a torma tesz igazán húsvétivá.

A húsvéti sonkás tészta igazi családi kedvenc lesz! Első lépésként a tésztát bő, sós, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt készre főzzük, majd leszűrjük. Olajat melegítünk egy serpenyőben, és közepesen erős hőfokon 2-3 perc alatt lepirítjuk a kb. 1 cm-es kockára vágott sonkát. Hozzáadjuk a zöldborsót, a lecsöpögtetett kukoricát, sózzuk, borsozzuk és további 1 perc pirítás után felöntjük a tejszínnel. Hozzáadjuk a reszelt tormát. A keményítőt elkeverjük a vízben, és besűrítjük vele a ragut.

Hozzáadjuk a vajat, és lekapcsoljuk a tűzhelyet. Miután a vaj elolvadt, hozzákeverjük a raguhoz a tésztát és a fomra vágott snidlget, majd tálalunk. 

husveti-sonkas-teszta-1
Húsvéti sonkás tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Ha tetszett a húsvéti sonkás tészta receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Egy éven át annyira várjuk, hogy végre ismét lehessen húsvéti sonkát enni, hogy az ünnepek idején hajlamosak vagyunk túlzásba esni és elméretezni az adagokat. Az eredmény: jó pár szelet főtt sonka, ami a húsvétolást követően magában már nem csúszik annyira. Ilyenkor jönnek képbe a maradékmentő receptek! Szerencsére jó pár isteni kaja van, amibe belecsempészhetitek a húsvéti sonkát, hogy aztán az utolsó falatig bepuszilja a család!

Mézes mustáros, sonkás babka

Salátaleves sonkás-sajtos pirított kaláccsal

Majonézes sonkasaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük