Ki ne ismerné a bundás kenyeret? Na ugye! Viszont nekem a francia vonal mdig is jobban bejött, mt a szimpla sós verzió, amit én már láttam egyeseket ketchuppal is enni. 😀 Na de kább beszéljünk erről a szuper édes, fahéjas, vajban kissé megkaramellizálódott változatról, amit én meg meglocsoltam egy kis bolti karamellöntettel, mert ha már cukros reggeli, akkor adjuk meg a módját! Az áfonya csak azért került rá, hogy egy kicsit egészségesebbnek nézzen ki ez a brutál szaftos édesség.

Kipróbáltam, jóóó lett!


A francia pirítós első lépéseként a tojást elkeverjük a tejjel, a vaníliás cukorral, a kristálycukorral és a fahéjjal, majd a kenyérszeleteket egyesével alaposan megfürdetjük benne.

Közepes lángon 1 evőkanál vajat olvasztunk egy serpenyőben. Ajánlott egyesével sütni a szeleteket – tudom, több idő, de a vaj egy idő után megéghet és így nem lesznek se szépek, se fomak a francia pirítósak. Miután felolvadt a vaj, kicsit magasabb lángra kapcsolunk és beledobunk egy beáztatott kenyeret. Oldalanként 1-2 percig pirítjuk, míg szép aranybarna nem lesz. Mikor egy megsült, kivesszük, papírtörlővel kitöröljük a serpenyőt, majd ismét 1 evőkanál vajat olvasztunk és megismétlünk mden lépést az összes szelet kenyérrel. 

A kész francia pirítósokat karamellszósszal, áfonyával és porcukorral megszórva tálaljuk.

francia-piritos-1francia-piritos-1
Francia pirítós (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Ha tetszett a francia pirítós receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Bejönnek az édes reggelik? Akkor ezeknek is adj egy esélyt:

Erdei gyümölcsös sült zabkása

Karamellás tejberizs

Habos-diós csiga

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük