Mivel lehet még fokozni egy tavaszi zöldséglevest, amiben benne van a kert színe-java? Naná, hogy egy kis medvehagymával! Hát tessék, megcsáltuk, most rajtatok a sor. 🙂

A medvehagymás zöldségleves elkészítéséhez először egy lábosban, közepes hőmérsékleten megdszteljük  az olajon a fomra vágott vöröshagymát, majd mehet rá a paradicsompüré, amit rozsdabarnára pirítunk a hagymával együtt 2 perc alatt. A répát, a karalábét és a zellert felkockázzuk 1 cm-es darabokra, a gombát felcikkezzük, és mdet a hagymás alapra zúdítjuk. 2-3 percig ezekkel együtt is pirítjuk, aztán sózzuk, borsozzuk és majoránnával ízesítjük. Felöntjük a zöldségalaplével és puhára főzzük benne a zöldségeket. Ha megpuhultak, akkor jöhet hozzá a zöldborsó és a fomra vágott medvehagyma. 

Míg fődögél a leves, egy keverőtálba tesszük a lisztet, a tojást és a vizet, és egy lágyabb galuskatésztát keverünk, amit egy kanál segítségével beleszaggatunk a levesbe. Ha feljöttek a galuskák a leves felszínére (ez mdössze pár perc), már tálalhatjuk is a tavaszi zöldséglevesünket.

medvehagymas-zoldsegleves
Medvehagymás zöldségleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Ha tetszett a medvehagymás zöldségleves receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Aki gyakran sündörög a konyhában, az tudja, hogy igazi vétek elszalasztani a különböző szezonális zöldségek felhasználását. Ha lehetőségetek van a piacról vagy a boltból friss medvehagymát beszerezni, akkor mdenképp éljetek a lehetőséggel, mi pedig mutatunk pár receptet, amikben felhasználhatjátok őket.

Teljes kiőrlésű medvehagymás pogácsa

Csirkés-brokkolis-medvehagymás chowder

Medvehagymás tojásos nokedli fejes salátával

Medvehagymás töltött gomba air fryerben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük