Akár becsomagolva munkába vagy iskolába is szuper tízórai lehet ez a húsvéti sonkás muff. Az év bármely időszakában jól jöhet, de húsvétkor, amikor dübörög a „sonkaszezon”, mdenképp érdemes elkészíteni. Vendégvárónak is kiváló.

A húsvéti sonkás muff elkészítésének első lépéseként a tojásokat egy robotgép segítségével 3 perc alatt kihabosítjuk. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az étolajat, a tejet, majd 2-3 részletben a lisztet is. Amikor megvan a massza, óvatosan beleforgatjuk a kb. 0,5 centis kockákra vágott sonkát, a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot, a kis kockákra vágott kaliforniai paprikát és a fomra vágott snidlget is. A muff formákba beletesszük a kapszlit, olajspray segítségével kiolajozzuk, ha ncs, akkor vékonyan kikenjük olajjal, ⅔ részig töltjük a masszával és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre, majd készre sütjük. 

husveti-sonkas-muff
Húsvéti sonkás muff (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Ha tetszett a sonkás muff receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tudjuk, hogy nehéz felmérni, mennyi kaja fog elfogyni egy húsvéti családi összejövetelen. Ha túl sok kalács maradt, esetleg egy termetes sonka árválkodik a hűtőben vagy bármilyen egyéb húsvéti fomság esetében kalkuláltátok el magatokat, akkor mutatunk pár receptet, amikkel megmentitek ezeket a kajákat az enyészetttől.

Savanyított retek

Mulás kalácstiramisu

Tejszínes-sonkás spagetti

Tépett sertéshúsos szendvics maradék főtt húsból

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük