Egy jó szendvicskrém sosem árt, ha van a tarsolyunkban. Sokkal ízletesebb, mt a bolti kenceficék, és igazából egy kevés friss zöldségen kívül más kísérőt nem is kíván ez az étel. Reggelire és vacsorára is kiváló választás.

A tojásokat bő vízben 10 perc alatt keményre főzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk. A sárgáját egy konyhai aprítógépbe tesszük a fokhagymával és a vajjal, majd krémesre zúzzuk. Egy tálba tesszük a sárgájás-vajas keveréket és hozzáadjuk a mustárt, a majonézt és a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a fomra vágott petrezselymet, majd a fehérjét is az aprítógépbe tesszük, morzsalékossá zúzzuk és azt is krémhez keverjük. 

A kenyérszeleteket megkenjük a krémmel, póréhagymacsírával díszítjük és friss zöldségekkel tálaljuk.

tojaskremes-szendvics-2
Tojáskrémes szendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Ha tetszett a tojáskrémes szendvicsrecept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

A tojásos reggelik egyszerűen verhetetlenek! És ez alatt nem csupán a rántottát, a tükörtojást és az omlettet értjük. Nem szabad megfeledkezni a tojásos krémekről sem, amik hihetetlenül feldobják a kenyeret és a pirítóst egyaránt. Ráadásul ezeket is a végtelenségig lehet variálni különféle ízesítésekkel. A sima tojáskrémes szendvics után próbáljátok ki ezeket a verziókat is:

Mascarponés tojáskrém

2-féle húsvéti tojáskrém: avokádós és kolbászos

Hagymás tojáskrémes pirítós

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük