És jön az 1.000.000 Ft-os kérdés: mivel lehet feldobni egy klasszik fasírtot? Dobpergééééééés… Természetesen sajttal, sok-sok sajttal! 😀

A sajttal töltött fasírt elkészítéséhez első körben a szikkadt zsemléket 5-10 percre beáztatjuk a tejbe. Ha megázott, kyomkodjuk belőle a felesleges tejet és egy keverőtálba tesszük a darált hússal együtt. Hozzáadjuk a fomra vágott vörös- és fokhagymát, a fűszerpaprikát, sót, borsot, a majoránnát és a tojást. Alaposan összedolgozzuk az egészet, majd 8 gombócot formázunk a masszából. 

A sajtot felvágjuk 8 egyenlő darabra, mdegyik gombóc közepébe nyomunk egy kockát, majd zsemlemorzsába forgatjuk és pogácsa alakúra formázzuk őket. Egy mélyebb serpenyőben 160 fokosra melegítjük az olajat, és 6-8 perc alatt kisütjük benne a pogácsákat. Főtt-sült burgonyával és a kedvenc savanyúságunkkal tálaljuk a frissen sült fasírtokat.

sajttal-toltott-fasirt
Sajttal töltött fasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Ha tetszett a sajttal töltött fasírt receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Fasírtrajongók figyelem! Nálunk dúskálhattok a receptekben! Ha a töltött fasírt már elkészült, jöhet a többi változat is!

Joghurtos sültcékla-saláta zöldséges fasírttal

Fasírt air fryerben

Tojással és tarjával töltött fasírttekercs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük