Amikor tombol a medvehagymaszezon, ne felejtsétek el felturbózni vele a klasszikus tojáskrémet, ami nem maradhat ki a húsvéti reggelik repertoárjából!

A medvehagymás tojáskrém elkészítésének első lépéseként a tojásokat hideg vízbe dobjuk, és forrástól számítva 10 percig főzzük, majd hideg vizes fürdőbe emeljük át őket. Egy tálba tesszük a fomra vágott vöröshagymát és medvehagymát, a vajat, a tejfölt, a mustárt és a citromlevet, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. A főtt tojásokat meghámozzuk és a lehető legapróbbra vágjuk, majd az előzőleg elkészített alaphoz adjuk és jól összeforgatjuk. Pár órára hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek, mielőtt tálalnánk.

medvehagymas-tojaskrem
Medvehagymás tojáskrém (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc + pihentetés

Ha tetszett a medvehagymás tojáskrém receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Nem csak húsvétkor esik jól egy isteni tojáskrém, viszont ilyenkor szte kötelező eleme az ünnepi asztalnak. Bár az alaprecept elképesztően egyszerű, természetesen ezt a kencét is meg lehet ám bolondítani. Kerülhet bele szezonális fűszer, de a tálalással is játszhattok. Mutatunk pár módszert, amivel egy új sztre emlhetitek a következő tojáskrémeteket.

Húsvéti croissant tojásos-sajtos krémmel

Tojáskrémmel töltött padlizsántekercs

2-féle húsvéti tojáskrém: avokádós és kolbászos

Tojáskrémmel töltött tojás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük