Puha, omlós tészta, lágyabb dióhab és sárgabaracklekvár. Szertem ennél nem is kell több egy olvasgatós, nyugis délutánhoz.

A diós rácsos elkészítésének első lépése, hogy a tésztához a lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a tejfölt, és átgyúrjuk a tésztát. A tészta ⅔-át lisztezett felületen kyújtjuk a tepsi méretére, és leterítjük a tepsi aljára. Ezt megkenjük a lekvárral. 

A töltelékhez habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd beleforgatjuk a darált diót, és a lekvár tetejére kenjük. A maradék tésztát 3 mm-es vastagságúra nyújtjuk, 1 cm-es csíkokat vágunk belőle, majd a süti tetejére rakjuk, mtha rácsos lenne. A tésztát lekenjük a tojássárgájával, és betoljuk a sütit a 180 fokra előmelegített sütőbe 35-40 percre. Mikor kihűlt, éles késsel szeleteljük.

dios-racsos-2
Diós rácsos (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30-35 perc
  • Sütési idő: 35-40 perc

Ha tetszett a diós rácsos recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Nem elégszel meg a diós rácsos receptjével, egy egész süti hadsereget készítenél? Máris segítünk, hogy mik legyenek még a kínáló tálon!

Kókuszkocka muff

Málnás-feketeszezámos choux

Lisztmentes csokis-banános csicserimuff

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük