Ezt csekkoljátok, ilyen színes carbonarát még biztosan nem ettetek! Megbolondította Zé egy kis extrával, hogy igazán tavaszi hangulata legyen!
A tavaszi carbonara elkészítéséhez a hónapos retket negyedeljük, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk 1 evőkanál olívaolajjal. Egy tepsire fektetve a 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
A sonkát 0,5 cm-es kockákra vágjuk, és lassan megpirítjuk a maradék olajon.
A tojásokat egy keverőtálba ütjük, sózzuk, bőségesen borsozzuk, belereszeljük a parmezánt és a szerecsendiót is, és alaposan összekeverjük. Közben a tésztát sós vízben al dentére főzzük, és mellé dobjuk a főzővízbe a zöldborsót is. Mikor a főzési időből már csak 2 perc van hátra, beledobjuk a felcsíkozott cukorborsót is. Majd leszűrjük úgy, hogy egy keveset megtartunk a tészta főzővizéből.
A kifőtt tésztás-zöldséges keveréket beleforgatjuk a pirított sonkába. Összerázzuk, és lehúzzuk a tűzről a serpenyőt.
A tojásos keverékben elkeverünk 2 evőkanál tésztafőzővizet, majd a keveréket ráöntjük a már nem tűzforró tésztára, és amikor kicsit hűlt a serpenyő, visszarakjuk alacsony lángra.
Folyamatosan rázogatva a serpenyőt krémesre készítjük a tésztát, végül belekeverjük a bébispenótot és a sült retket is.
A gremolatához a fomra vágott petrezselymet összekeverjük a citrom reszelt héjával és a reszelt fokhagymával, és a kitálalt tésztára szórjuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 15 perc
Ha tetszett a tavaszi carbonara receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Zé híres a megúszós kajáiról, amik nagyon jól jönnek egy pörgős napon. A tavaszi carbonara mellett még ezeket is próbáld ki:
Tavaszi vega pad thai
Gnocchi édesburgonyás-sajtos bellel és kolbászmorzsával
Mézes-mustáros-csirkés tészta egy serpenyőben