Ebben a verzióban tuti nem fog kiszáradni a karaj, amitől oly’ sokan rettegnek. És természetesen ezt is medvehagymával bolondítottuk meg. Elvégre itt a tavasz vagy mi… 🙂

A karajt 4 szeletre vágjuk, enyhén klopfoljuk, és sózzuk, borsozzuk. A lisztet, a fűszerpaprikát és a fokhagymaport egy kisebb edényben összekeverjük és megforgatjuk benne a karaj szeleteket. Egy serpenyőt felforrósítunk és az olajon kérgesre sütjük őket, oldalanként 3-3 perc alatt, majd egy 20×25 cm-es tepsibe átemeljük őket. 

A paradicsomot felszeleteljük és beborítjuk vele a húsokat. A tejfölt, a tojást és a fomra vágott medvehagymát egy tálban elkeverjük és rákanalazzuk a karajra, majd befedjük a reszelt sajttal, és betesszük a 215 fokra előmelegített sütőbe 15 percre, míg a sajt meg nem pirul. 

Tányérra szedjük, majd petrezselymes burgonyát tálalunk mellé.

medvehagymas-karaj
Medvehagymás karaj (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Sütési idő: 25 perc

Ha tetszett a medvehagymás karaj recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Kcset ér a medvehagyma tavasszal, hiszen oly egészséges, és csak alig néhány hétig érhető el! Csapjatok le rá és készítsétek el a medvehagymás karaj után ezeket a recepteket is!

Medvehagymás zöldségfasírt

Medvehagymás-gombás rizottó

Medvehagymás-krémsajtos babka

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük