Ricottás-medvehagymás töltelékkel sütött, kamu fonott kalács, mivel semmilyen fonási technika nem kell hozzá, mégis jól néz ki. 🙂

A medvehagymás fonott kalács elkészítéséhez először a tésztához a meleg tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és hagyjuk 4-5 percig pihenni, amíg felfut. A lisztbe rakjuk a sót, az egész tojást, a tojássárgáját és az élesztős tejet. Elkezdjük összeállítani a tésztát, majd beledolgozzuk az olvasztott vajat, és szép simára dagasztjuk. Cipót formázunk belőle, megszórjuk kevés liszttel, és letakarva, meleg helyen kb. 35 percig kelesztjük.

Miközben kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. A ricottát elkeverjük a vajjal, az apróra vágott medvehagymával, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával.

Mikor megkelt a tészta, újra átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán kb. 3 mm vastag téglalapra nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel, majd hosszában kettévágjuk, feltekerjük mdkét rudat, aztán egymás körül is áttekerjük őket.

A kenyérsütő forma aljára vágunk egy darab sütőpapírt, belerakjuk a megformázott kalácsot, és további 20 percig kelesztjük.

170 fokra előmelegített sütőbe toljuk a kalácsot, és 45 perc alatt megsütjük. Ha nagyon barnulna a teteje, alufóliával letakarjuk, hogy ne égjen meg, majd szeletelés előtt megvárjuk, amíg legalább langyosra hűl.

ricottas-medvehagymas-fonott-kalacs
Ricottás-medvehagymás fonott kalács (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Kelesztés: 55 perc 
  • Pihentetés: 60 perc 
  • Sütési idő: 40-45 perc

Ha tetszett a ricottás-medvehagymás fonott kalács receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Md nagyon sajnáljuk, hogy a medvehagymaszezon nem tart tovább! De addig is amíg még elérhető ez a fokhagymás ízvilágú fomság, készítsd el belőle ezeket a kajákat is!

Medvehagymás-sonkás lepény

Medvehagymás-túrós zabpogácsa

Medvehagymás hamburger

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük