Ezt a csavartat a baklava spirálta, vagyis az a tény, hogy ezt a desszertet nagyon nehéz evőeszközök nélkül enni. Na, ez a csavart a megoldás a problémára, hiszen akár egy buliban is tökéletesen működik, és simán hozza az ízélményt.
A diós-pisztáciás csavart elkészítéséhez először a diót a pisztáciával és 70 g cukorral együtt egy aprítógépbe dobjuk és elkezdjük összezúzni. Ha már elég kis szemcséjű, mehet hozzá a vaj is, és ezzel is átpörgetjük az egészet.
A leveles tésztát kiterítjük és keresztben félbevágjuk, így két négyzet alakú tésztát kapunk. Az egyik tésztalapot megkenjük a magvas krémmel és befedjük a másik tésztával. Lenyomkodjuk, majd 8 egyenlő szélességű csíkot vágunk a töltött leveles tésztából, összecsípjük a végüket és szorosan megcsavarjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk a csavartakat, aztán mehetnek a 190 fokra előmelegített sütőbe kb. 15 percre.
Ameddig a csavartak sülnek, megcsáljuk a cukorszirupot. Ehhez megkeressük a legkisebb lábast vagy gyorsforralót, ami akad otthon, és mehet bele a maradék cukor 50 ml vízzel együtt. Közepes lángon addig melegítjük, ameddig feloldódik a cukor a vízben. Érdemes néha keverni rajta egyet, mert az edény aljára ráéghet a cukorréteg.
Ha megsültek a diós-pisztáciás csavartak, még melegen megkenjük őket a cukorsziruppal, és kész is vagyunk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a diós-pisztáciás csavart receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több csavart:
Krémsajtos, baconös, lila hagymás csavart
Sós karamellás csavart fahéjas cukorral