Bárki bármit mond, a sós-édes ízkombó császára számomra mdig a sós karamell lesz. Ami egy módon lehet még jobb: ha megbolondítjuk egy kevés fahéjjal! 😀

A sós karamellás csavart első lépéseként a karamellnek állunk neki először, ehhez a cukor ⅓-át egy gyorsforralóban alacsony és közepes közötti lángon elkezdjük karamellizálni. Ha teljesen elolvadt, mehet hozzá még egy kicsi cukor, és ily módon apránként adagolva karamellizáljuk meg a teljes cukormennyiséget. 

Amikor kész, kiöntjük a karamellt egy sütőpapírral bélelt tepsibe és meghtjük sóval, aztán mehet a hűtőbe addig, amíg teljesen megdermed.

A kész sós karamellt egy késes aprítóban porrá zúzzuk. A leveles tésztát kihajtogatjuk és keresztben félbevágjuk, így két négyzet alakú tésztát kapunk. Az egyik tésztalapot vastagon meghtjük a karamellporral. A másik tésztalapot alaposan rányomkodjuk, majd 8 egyenlő szélességű csíkot vágunk belőle és mdegyiket megcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk a csavartakat, lekenjük a tetejüket felvert tojással és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. A porcukrot összekeverjük a fahéjjal, és még melegen meghtjük vele a csavartakat.

sos-karamellas-csavart-fahejas-cukorral
Sós karamellás csavart fahéjas cukorral (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc 
  • Hűtés: 15 perc

Ha tetszett a sós karamellás csavart fahéjas cukorral receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több csavart:

Krémsajtos, baconös, lila hagymás csavart

Diós-pisztáciás csavart

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük