Ez a retek az ultimate savanyúság, amit mdenhez is akarsz majd enni. És szte önmagát készíti el!

A savanyított retek frissítő elem lehet a tavaszi hidegtálakon, de persze sült húsok vagy főtt sonka mellé is kiváló kísérő. Első lépésként a megtisztított retkek két végét, ahol a szára és gyökere van, levágjuk, majd egy nagyobb csatos üvegbe dobjuk őket. 

Egy lábasba öntjük a vizet, az ecetet, a cukrot és a sót, és összemelegítjük, de vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel. Nyakon öntjük a savanyítólével a retkeket, és belerakjuk a kaprot, a megroppantott fokhagymákat, az egész borsot és a mustármagot is. Lezárjuk az üveget, kicsit összerázzuk és legalább 24 órát hagyjuk érni. Én 72 órán keresztül érleltem, és meg kell mondjam, csodás lett a végeredmény!

savanyitott-retek-2
Savanyított retek (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Pihentetési idő: mimum 24 óra

Ha tetszett a savanyított retek receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Nem az uborka, az almapaprika és a fehér káposzta az egyetlen zöldségek, amikből remek házi savanyúságot lehet gyártani! Persze ezek a legismertebbek, de ne féljetek kipróbálni a szezonális alapanyagokat is savanyított formában. Ha a retket már kipipáltátok, jöhet is a többi isteni tavaszi-nyári savanyúság:

Cukkisavanyúság

Kovászolt fehér spárga

Nyári csalamádé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük