Ha a húsvéti sonka megmentéséről van szó, akkor talán az egyik legegyszerűbb módja, ha salátaként végzi be a sorsát. Ha maradt piros tojás, azt is dobjátok rá nyugodtan, így egy egész kiadós kis reggeli jön össze belőle.

A majonézes sonkasaláta első lépéseként a sonkát 0,5 cm-es csíkokra vágjuk és egy tálba tesszük. Fomra vágjuk a lila hagymát és a petrezselymet, és ezeket is a sonka mellé dobjuk.  

Az öntez egy kisebb tálban kikeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a tormát és a porcukrot, sózzuk, borsozzuk, majd a sonkás-hagymás alapra zúdítjuk és alaposan összekeverjük. A kész salátát egy tálra halmozzuk, és cikkekre vágott főtt tojással, valamt még egy kis fomra vágott petrezselyemmel koronázzuk meg. 

majonezes-sonkasalata
Majonézes sonkasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Ha tetszett a majonézes sonkasaláta recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Hoztunk még több tuti receptet, amiből semmiképp nem maradhat el a húsvéti sonka:

Sonkával töltött krumpligombóc

Húsvéti wrap wasabis-almás tormasalátával

Sonkával, tormával, tojással töltött kalács

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük