Egy fom répakrémleves kevés chilivel turbózva igazi lélekmelengető fogás, ami a hűvösebb tavaszi napokat is bearanyozza. Narancslével gazdagítva pedig igazán különlegessé tehetjük!

A chilis-narancsos répakrémleves első lépéseként egy lábasban lepirítjuk az olajon a fomra vágott vörös- és fokhagymát, majd mehet rá a 0,5 cm-es szeletekre vágott répa, amit sztén pirítunk pár percig. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a chilivel, majd felöntjük az alaplével és közepes vagy annál kicsit magasabb lángon puhára főzzük a répát 15-20 perc alatt. Belefacsarjuk a narancslevet, alaposan leturmixoljuk vagy botmixerrel lekrémesítjük, és már ehetjük is.

Tálaláskor kevés tökmagolaj és pár vékony szelet narancshéj mehet a tetejére díszítés gyanánt. Ha még tovább cifráznátok, kipróbálhatjátok egy kis extra ropogóssággal: szórjátok meg pirított tökmaggal, napraforgómaggal, de tehettek rá zöldségchipset vagy akár pár szem pattogatott kukoricát is.

chilis-narancsos-repakremleves-1
Chilis-narancsos répakrémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25-30 perc

Ha tetszett a chilis-narancsos répakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

A narancs és a répa igazán ütős párost alkotnak! Talán nem is véletlen, hogy ugyanabban a színben pompáznak… Ha te is csíped az édeskés ízüket, feltétlenül próbáld ki ezeket a narancsos-répás fomságokat is:

Narancsos sült répa csirkemellel

Szezámmagos-narancsos répa grillsajttal

Sült csirkemelles szendvics narancsos-répás chutney-val

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük