A bableves szertem bárhogy jó: csülökkel, habarással, húsmentesen, combbal, de még savanyú káposztával is. Mit még… így egyenesen nagyszerű, ahogy egyébként mdenhogy! 😀 A káposztának köszönhetően kissé pikáns lesz, ami rendkívül jól áll neki.

A káposztás bableves első lépéseként a csülköt bő vízben, ami kb. 2 ujjnyira ellepi, feltesszük főni a sárga- és fehérrépával, a babérlevéllel, a fokhagymával, a vöröshagymával, a mustármaggal és a fekete borssal. Ahány kilós a csülök, kb. annyi órán át főzzük, de a biztonság kedvéért ellenőrizzük, hogy teljesen megfőtt-e. Ha igen, hagyjuk a levében kihűlni – ez azért fontos, hogy ne száradjon ki a csülök.

Miután kihűlt a csülök, leszűrjük, de a főzővizét felfogjuk, és ha szükséges, kiegészítjük azzal a vízzel, amiben a bab ázott. Ebben a vízben feltesszük főni a babot, az egészben hagyott (esetleg ha nagyon vastag, akkor a hosszában felezett) sárga- és fehérrépát, a negyedelt zellert és a petrezselymet. Amikor forr, hozzáadjuk a pritampaprika-krémet, a darált paprikát, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük köménnyel, megszórjuk a fűszerpaprikával és közepes hőfokon addig főzzük, amíg a bab és a zöldségek meg nem puhulnak. Amikor megfőttek, hozzáadjuk az ízlés szert átmosott káposztát, és további 10 perc alatt készre főzzük a levest.

A csülökdarabokkal, valamt tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk. 

kaposztas-bableves-1
Káposztás bableves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 3 óra

Ha tetszett a káposztás bableves receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több izgalmas bableves-variáció vár az oldalunkon:

Zsolti-féle bableves sertéscombból

Olasz bableves

Expressz kolbászos bableves

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük