Puha, nagyon fom pogácsa sok-sok snidlggel, amiből rögtön két tepsivel is sütsz, hogy ne fogyjon el túl gyorsan.

A juhtúrós-snidlges pogácsa elkészítéséhez először a snidlget apróra vágjuk, majd a többi hozzávalóval együtt egy nagy üstbe tesszük, és jól összegyúrjuk. Ezután lisztezett felületen átdolgozzuk a tésztát, kettéosztjuk és folpackba csomagolva 40 percre hűtőbe rakjuk, hogy szépen összeálljon. 

Miután letelt a 40 perc, lisztezett deszkára borítjuk, és kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk, majd 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk a kis pogikat. Mdegyiket lekenjük a tojássárgájával, majd 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15-17 percre. Ha szép aranybarnára sült a tetejük, akkor kivesszük, hagyjuk picit hűlni és már tálalhatjuk is!

juhturos-snidlges-pogacsa
Juhtúrós-snidlges pogácsa (Fotó: Tele Timi)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütés: 15-17 perc
  • Pihentetés: 40 perc

Ha tetszett a juhtúrós-snidlges pogácsa recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Egy egész vendégsereg jön hozzád és nem tudod mivel várd őket? A juhtúrós-snidlges pogácsa mellé készítsd el ezeket is vendégvárónak! És, hogy hol találsz még igazán jó recepteket ha nálad gyűlik össze a rokonság? A Tavaszi magazban, amit az SK shopból meg is rendelhetsz!

Sajtos-túrós pogácsa

Köményes sajtos rúd

Sajtos-fokhagymás ropogós

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük