Igazából nem kell semmi boszorkányságra gondolni ennél az ételnél. Nem azért vegán, mert tofu és zöldségek kerültek bele. 😀 Csak szimplán növényi tejre cseréltük a tehéntejet. És hogy tényleg mdenki számára elérhető legyen, a szokásos búzadara helyett rizsdara került bele, így még a gluténérzékenyek is fogyaszthatják!

A vegán tejbegríz elkészítéséhez a rizsdarát egy lábasba szórjuk, majd hozzáöntjük a növényi tejet, a cukrot, a vaníliaaromát, és egy csipet sót dobunk hozzá. Ezután jó alaposan elkeverjük és felforraljuk. 1-2 perc forralás után kész is a vegán tejbegríz, amit tálalásnál megszórunk egy kis kakaóporral. 

vegan-tejbegriz
Vegán tejbegríz (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10 perc

Ha tetszett a vegán tejbegríz recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Ádi híres a bázison a fomabbnál fomabb vegán kajáiról. Persze a húsos szekcióban is fomakat főz, de a húsmentesen étkezők mdig nagyon várják, hogy valami növényi alapú ételt készítsen. Szerencséjükre azért ez elég gyakran meg is történik, úgyhogy a tejbegríz mellett sok más receptjét is kipróbálhatod te is, ha szeretnél egy mentes napot tartani!

Rusztikus, pikáns sültburgonya-saláta

Vegán pásztorpite

Vegán burgundi ragu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük