Ez a saláta nekem abszolút kedvenc, mert annak ellenére, hogy egy nyers zöldséges keverékről beszélünk, a ropogósra sült burgonya, a kapor és a pikáns citrusos öntet annnnnnnnnnnnyiraaaaaaaaaa feldobja az egészet, hogy szertem mdennap tudnám enni! 😀

A rusztikus, pikáns sültburgonya-saláta első lépéseként a burgonyákat alaposan megmossuk egy fémszivaccsal, majd nagy cikkekre vágjuk őket. Sós lobogó vízben 3-4 perc alatt előfőzzük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire szedjük, sózzuk, meglocsoljuk 3 evőkanál olívaolajjal és a 190 fokra melegített sütőben 60 perc alatt megsütjük. Közben 10 percenként átkeverjük, hogy mdenhol szép aranybarnára süljön.

A paradicsomot és a lila hagymát nagyobb cikkekre, a salátát durvára, a csemegeuborkát és az almát pedig 0,5 cm-es csíkokra vágjuk. A kaprot durvára aprítjuk, majd mdent egy tálba dobunk és alaposan elkeverjük. Hogy ne barnuljon be az alma, meglocsoljuk a salátát 0,5 db citrom levével, és ezzel is összeforgatjuk. 

Az öntez kikeverjük a maradék citromok kifacsart levét a zúzott fokhagymával, a mézzel, 3 evőkanál olívaolajjal, a chilipasztával és sózzuk, borsozzuk. A megsült burgonyát is a salihoz dobjuk, nyakon öntjük a szósszal, alaposan átforgatjuk és kaporlevelekkel díszítve tálaljuk. 

rusztikus-pikans-sultburgonya-salata-2
Rusztikus, pikáns sültburgonya-saláta (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a rusztikus, pikáns sültburgonya-saláta recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több izgalmas saláta vár az oldalunkon:

Vegán Cézár-saláta

5 perces lágytojásos saláta

Répás-retkes-mogyorós saláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük