Ez a leves pofonegyszerű, mégis mdenkit levesz a lábáról, aki megkóstolja. Magyaros, laktató és ncs benne semmi flancolás. Itt az idő, hogy te is kipróbáld!

Egy lábasban olajat hevítünk. Amikor felforrósodott, rádobjuk a 1,5 cm-es kockákra vágott csirkemellet, és alaposan lepirítjuk. Ezután lejjebb vesszük a lángot és hozzáadjuk a fomra aprított vöröshagymát is. 2-3 percig tovább pirítjuk, majd mehetnek rá a felkockázott zöldségek is. Mél kisebb kockákra vágjátok a zöldségeket, annál előbb főnek meg. Én a 2 cm-es méretet ajánlom, ami viszonylag hamar megpuhul és még harapható is lesz a mérete. 😀

2 perc alatt odakapatunk neki kicsit magasabb lángon, majd félrehúzzuk a lábast, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a pritampaprika-krémet, sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket és visszatesszük a lángra. Picit pirítunk még rajta, majd átkeverjük és felöntjük a zöldségalaplével.

További 20 percig főzzük, majd ismét félrehúzzuk, folyamatos kevergetés mellett hozzácsorgatjuk a tejszínt és belefacsarjuk a citrom levét is. Visszatesszük a lángra, hagyjuk, hogy 3-4 perc alatt rottyanjon még egyet, aztán jöhet a tálalás.

csirkes-burgonyaleves
Csirkés burgonyaleves (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a csirkés burgonyaleves recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Csodálatos csirkés receptek várnak az oldalunkon, ha a csirkés burgonyalevest már elkészítetted, de ennél még valami hasonlót!

Spenótos-írós spagetti csirkével

Peri-peri csirke zöldséges rizzsel

Mézes-mustáros-gyömbéres csirke

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük