Íme egy végtelenül egyszerű, mikróban elkészítő almapüré, amit bátran használhatunk desszertekhez, császármorzsához vagy fánkokhoz. De a cukor elhagyásával egy nagyon tuti bébipapak is tökéletes! 🙂

A narancsos almapüré elkészítésének első lépéseként az almákat megpucoljuk, cikkekre vágjuk és egy mikrózható edénybe tesszük. Ráreszeljük a narancs héját és ráfacsarjuk a levét is, majd hozzáadjuk a kétféle cukrot és a sót is. Egy tányérral lefedjük és bedobjuk a mikróba magas fokozaton (900 W-on) 10-12 percre. 

Óvatosan leemeljük róla a tányért, vigyázva a kicsapódó gőzre, és egy botmixerrel homogén állagúra pürésítjük. Csatos üvegbe szedjük, és már falhatjuk is a narancsos almapürét. Hidegen és melegen is kiváló! 

narancsos-almapure-mikroban
Narancsos almapüré mikróban (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a narancsos almapüré mikróban receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Ncs olyan időpont az évben, amikor ne juthatnánk almához, így a téli hónapokban, amikor a vitamutánpótlásunk kissé elapad, érdemes ehhez a remek gyümölcshöz fordulni segítségért. Persze nyersen is remek nassolnivaló, de ha hajlóak vagytok begyújtani érte a sütőt vagy a főzőlapot, akkor a határ a csillagos ég. Mutatunk néhány almás receptet, amit érdemes lehet kipróbálnotok:

Almás-zabkekszes crumble

Sütés nélküli kekszes-almás süti

Almás-gyömbéres káposztakrémleves tépett csirkés gombóccal

Almás-sonkás-krémsajtos csavart

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük