Ahogy mdent, a tojáskrémet is rengeteg módon el lehet készíteni. Akár újhagymával vagy mascarponéval, esetleg olajosan, de szertem ezt az egyszerű és nagyszerű verziót semmi nem übereli.

A klasszikus tojáskrém elkészítéséhez először a tojásokat bő vízben 10 perc alatt keményre főzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk. A sárgájákat egy konyhai aprítógépbe tesszük a fokhagymával és a szoba-hőmérsékletű vajjal, és krémesre zúzzuk.

Ezután egy tálba tesszük a sárgájás-vajas keveréket és hozzáadjuk a mustárt, a majonézt, a tejfölt, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a fomra vágott petrezselymet is. Majd a fehérjéket is az aprítógépbe tesszük, morzsalékossá zúzzuk és azt is a krémhez keverjük. Tálalásnál megszórjuk pirospaprikával és egy kevés durva borssal.

klasszikus-tojaskrem
Klasszikus tojáskrém (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a klasszikus tojáskrém recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tojásos receptek után kutatsz lázasan? Legyen akár húsvét, akár nem, a klasszikus tojáskrém mellett ezeket is érdemes kipróbálnod! Jól mutatnak együtt az ünnepi asztalon, de persze külön-külön is megállják a helyüket egy szimpla hétköznapi vacsi alkalmával is!

Franciasaláta tojással

Tojáskrémmel töltött tojás

Sütőben sült vega skót tojás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük